1

Utilizarea funcționalității HubSpot Payments (doar in SUA)

Utilizarea funcționalității HubSpot Payments (doar in SUA)
28.08.2023

HubSpot Payments este un instrument ce permite companiilor să accepte plăți instantaneu, să își eficientizeze procesele de plată. Suportă toate cardurile de credit majore și plățile ACH (transfer bancar), asigurându-se că firmele pot activa metodele de plată ce funcționează pentru ele. Alte caracteristici cheie ale HubSpot Payments includ emiterea de rambursări, retrimiterea de chitanțe și descărcarea de rapoarte de plăți și încasări.

Acest instrument este perfect integrat cu HubSpot CRM și oferă o comoditate de neegalat pentru întreprinderile mici care vor să accepte plăți online. Datorită interfeței sale ușor de utilizat și a designului intuitiv, nu va fi nevoie de cunoștințe anterioare de comerț electronic sau de procesare a plăților pentru a profita pe deplin de avantajele sale.

HubSpot Payments

Pentru a configura instrumentul de plăți, trebuie să fii un super administrator al contului HubSpot. În prezent, plățile sunt disponibile numai pentru companiile sau organizațiile situate în SUA, care au un cont bancar în SUA și care utilizează o versiune plătită a HubSpot.

Cu ajutorul instrumentului HubSpot Payments, poți primi fără efort plățile clienților direct prin contul tău HubSpot. Acest instrument versatil este conceput pentru a accepta plăți pentru produse digitale, cum ar fi software, servicii, cursuri și donații. În plus, îți permite să gestionezi cu ușurință rambursările și să retrimiți chitanțe.

Este demn de remarcat faptul că HubSpot Payments este integrat exclusiv cu Stripe ca procesator de plăți pentru a asigura o procesare sigură a plăților pentru afacerile online din întreaga lume. Cu toate acestea, te poți conecta la contul Stripe existent sau poți crea unul nou din contul tău HubSpot. După ce ți-ai conectat cu succes contul Stripe și ai activat "HubSpot Payments", poți crea formulare de plată și le poți încorpora oriunde pe site-ul tău.

Pentru a configura instrumentul de plată, trebuie să parcurgi un proces de aplicare. După ce aplicația este aprobată, poți începe să colectezi plățile clienților.

Pentru a configura funcția de plată, parcurge următorii pași:

  • În contul tău HubSpot, navighează la Sales > Payments > Payments.
  • Clic Set up payments.
  • La întrebarea Before you start, is your company located in the United States? selectează Yes. Dacă compania ta nu se află în Statele Unite, informează HubSpot unde dorești să folosești plățile.
  • Citește Terms & Conditions și bifează căsuțele de verificare pentru a confirma că îndeplinești celelalte cerințe de eligibilitate.
  • Apoi apasă Next.
the model lifecycle

poză preluată de pe https://knowledge.hubspot.com/payments/set-up-payments

  • Pentru a începe, apasă pe Start.
  • Apoi, furnizează informațiile necesare ale proprietarului, inclusiv prenumele și numele de familie, adresa de email, numărul de telefon, numele companiei și funcția în cadrul companiei.
  • Alege opțiunea corespunzătoare pentru intervalul de timp potrivit pentru afacerea ta.
  • În cele din urmă, introdu detalii despre produsele și serviciile pe care intenționezi să le vinzi folosind instrumentul de plăți, permițând HubSpot să ofere suport optim.
the model lifecycle

poză preluată de pe https://knowledge.hubspot.com/payments/set-up-payments

  • Apasă pe butonul Next.
  • Alege valoarea medie preconizată a tranzacțiilor în secțiunea Average transaction amount.
  • Estimează plățile cumulate pe care te aștepți să le colectezi pe parcursul unei luni prin intermediul instrumentului de plăți în secțiunea Monthly transaction volume.
  • Selectează opțiunea intervalului de timp pentru momentul în care clienții tăi vor primi de obicei bunurile sau serviciile după efectuarea plății. Utilizați perioada de timp de la plata inițială până la prima livrare pentru abonamente.
the model lifecycle

poză preluată de pe https://knowledge.hubspot.com/payments/set-up-payments

  • Apasă pe butonul Next.
  • Completează adresa de e-mail și numărul de telefon ale echipei de asistență.
  • În câmpul Bank statement description introdu numele care va apărea lângă taxă pe extrasul de cont al unui client. Verifică ca numele pe care îl scrii este unul cunoscut de către clienții tăi pentru a recunoaște plata efectuată.
  • Apasă pe butonul Submit.
the model lifecycle

poză preluată de pe https://knowledge.hubspot.com/payments/set-up-payments

Pentru a te asigura că plățile clienților tăi îți sunt transmise, este important să furnizezi platformei HubSpot detaliile contului tău bancar. Pentru a configura acest lucru sau pentru a-l actualiza pe cel deja existent, este suficient să urmezi pașii descriși mai jos:

  • Autentifică-te în contul tău HubSpot.
  • În contul tău HubSpot, apasă pe pictograma Settings din bara de navigare principală.
  • În meniul din bara laterală din stânga, navighează la Payments.
  • În tab-ul Payouts, clic Add sau Edit în dreptul secțiunii Informații despre contul bancar.
  • the model lifecycle

    poză preluată de pe https://knowledge.hubspot.com/payments/set-up-payments

  • Completează detaliile necesare în panoul din dreapta:
    • Account holder name: proprietarul contului bancar, care poate fi o persoană sau o companie.
    • Routing number: Acesta identifică banca sau instituția financiară implicată în tranzacție.
    • Account number: Acest număr este utilizat pentru a identifica contul specific din cadrul băncii sau al casei de brokeraj.
    • Confirm account number: atunci când introduci noi informații despre contul bancar, confirmă numărul pe care l-ai introdus în câmpul anterior pentru a te asigura că este corect.
  • Apasă pe butonul Save.

Odată ce ai configurat instrumentul de plăți, poți colecta cu ușurință plățile în HubSpot prin generarea de link-uri de plată sau cotații. Toate detaliile de plată sunt înregistrate într-o înregistrare de plată pentru confortul tău. În calitate de utilizator cu permisiuni de super-administrator sau cu acces la Gestionare plăți și abonamente, poți gestiona plățile colectate în diverse moduri, cum ar fi emiterea de rambursări, retrimiterea de chitanțe și descărcarea rapoartelor de plăți și de încasări.

De asemenea, poți să vizualizezi istoricul tranzacțiilor și al plăților, să anulezi abonamente și să emiți rambursări dacă ai acces la Gestionare plăți și abonamente. Pentru a urmări plățile, poți crea un dashboard al veniturilor din plăți. Vei primi o notificare în e-mailul tău de fiecare dată când primești o plată. Dacă nu vrei să ai inbox-ul plin, poți dezactiva notificările prin e-mail din zona dedicată din Setări.

Poți primi cu ușurință veniturile prin plăți, fondurile transferate în contul tău bancar după ce taxele, restituirile și comisioanele sunt deduse din plățile colectate. HubSpot îți va trimite în fiecare zi o notificare prin e-mail cu totalul plăților și te poți aștepta să primești fondurile în contul tău în termen de două zile lucrătoare pentru plățile cu cardul și trei zile lucrătoare pentru plățile ACH. Dacă există o zi în care restituirile sau comisioanele depășesc totalul plăților zilnice, HubSpot va retrage diferența din contul tău bancar și te va notifica prin e-mail.

HubSpot îți pune la dispoziție și opțiunea de a descărca diferite rapoarte cu detaliile plăților sau încasărilor, împreună cu un raport de reconciliere a lor. În plus, înregistrările de plată sunt stocate pe pagina de indexare a plăților atunci când se colectează plăți în HubSpot. Dacă este necesar, poți emite rambursări sau retrimite chitanțe cumpărătorului din aceeași pagină. Este demn de remarcat faptul că plata trebuie să fi fost procesată cu succes înainte de a emite o rambursare.

În concluzie, HubSpot oferă o gamă extinsă de instrumente și servicii pentru a ajuta companiile să crească și să prospere pe piața digitală actuală.

Rezervă o întâlnire!

Ultimele

articole

Descoperă ultimele noastre tutoriale în materie de dezvoltare software și află mai multe despre noile lansări de proiect.
Citește blogul nostru