1

Friday Tech Seminar - OPTI lansează o serie de seminarii de programare și știința calculatoarelor.

Friday Tech Seminar - OPTI lansează o serie de seminarii de programare și știința calculatoarelor.
09.05.2023

OPTI este o companie de software din București, fondată în 2005 și axată pe soluții personalizate care cresc eficiența prin integrarea și personalizarea platformelor ERP și CRM, cum ar fi Hubspot, Salesforce și Dynamics365. OPTI creează, de asemenea, produse software care ajută companiile existente și start-up-urile să-și dezvolte afacerile. Puteți vedea unele dintre proiectele noastre pe www.opti.ro.

În mai-iunie 2023, pentru a crea o comunitate dedicată celor mai bune standarde de programare și deschisă provocărilor tehnice contemporane, OPTI își deschide seminariile tehnice vizitatorilor care au experiență în programare, management de proiecte IT sau informatică.

Seminariile tehnice de vineri vor avea loc în fiecare vineri începând cu data de 12 mai 2023, între orele 17:00 și 18:00 și se vor desfășura în persoană la sediul OPTI din București (Cotroceni, str. Nanu Muscel).

Primele patru seminarii vor fi:

1) Big data în baze de date relaționale clasice - studiu de caz.

Big data in classical relational databases

De obicei, Big Data este asociat cu necesitatea utilizării bazelor de date non-relationale și proceduri cum ar fi MapReduce. Cu toate acestea, pentru volumele de date mari mai mici (< 1PB), sistemele tradiționale de baze de date, cum ar fi MySQL, pot fi utilizate dacă este dezvoltat un modul de transfer și agregare a datelor într-un limbaj de programare precum PHP, Python sau Javascript. Prezentarea va ilustra o astfel de configurație și va conține o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Speaker: Marian Călborean, fondator OPTI

Data: 12.05.2023, ora 17:00

Locație: Sediul OPTI (Cotroceni, str. Nanu Muscel). Este necesară înregistrarea.

2) Introducere în știința calculatoarelor: limbajele complete Turing și halting problem

Introduction to theoretical computer science

Descriere: Știința calculatoarelor studiază definiția matematică a programelor și calculatoarelor și limitele calculabilității. Seminarul va introduce conceptul de mașină Turing, definiția unui program și halting problem: ce nu se poate calcula de niciun calculator. Va conține o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Speaker: Marian Călborean, fondator OPTI

Data: 19.05.2023, ora 17:00

Locație: Sediul OPTI din București (Cotroceni, str. Nanu Muscel). Este necesară înregistrarea.

3) Agenții AI: folosirea ChatGPT într-un mod automatizat și replicabil pentru procese de business.

AI agents

Descriere: Creșterea recentă a popularității ChatGPT a permis apariția "agenților AI", care utilizează API-ul ChatGPT pentru a lua un business case, a-l împărți în subtask-uri și apoi a executa fiecare sarcină în direcția scopului definit inițial. Seminarul va prezenta funcționarea unui astfel de agent, împreună cu scenarii de folosire cu aplicabilitate reală și va conține o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Speaker: Marian Călborean, fondator OPTI

Data: 26.05.2023 17:00

Locație: Sediul OPTI din București (Cotroceni, str. Nanu Muscel). Este necesară înregistrarea.

4) Gestionarea concurenței: tehnici de programare și testare pentru sisteme cu mii de cereri simultane

Managing concurrency

Descriere: Cel mai dificil pas pentru programatorii și testerii juniori este prima confruntare cu o problemă de concurență. Când mii de utilizatori accesează aceeași resursă, metodologiile tradiționale de debugging și testare eșuează. Seminarul va prezenta trei astfel de situații reale, în dezvoltarea de aplicații mobile, dezvoltarea de API-uri și dezvoltarea de baze de date, împreună cu soluțiile lor. Va conține o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Speaker: Marian Călborean, fondator OPTI

Data: 02.06.2023 17:00

Locație: Sediul OPTI din București (Cotroceni, str. Nanu Muscel). Este necesară înregistrarea.

Dacă sunteți programator, analist, manager IT, CTO sau CEO al unei companii IT sau cercetător în informatică, puteți să vă înregistrați participarea aici. Locuri limitate disponibile.

Ultimele

articole

Descoperă ultimele noastre tutoriale în materie de dezvoltare software și află mai multe despre noile lansări de proiect.
Citește blogul nostru