1

Ajutând o companie de editare de cărți să implementeze un server LCP

Ajutând o companie de editare de cărți să implementeze un server LCP
01.08.2021

Când unul dintre partenerii noștri principali a decis să construiască un magazin online pentru cărți electronice, a apelat la OPTI pentru consultanță și pentru a găsi cea mai bună soluție posibilă. Drepturile digitale în proiectarea soluției de e-books au fost esențiale, iar soluțiile găsite de OPTI s-au dovedit a fi solide.

OPTI a trebuit să găsească o soluție DRM rapidă și ușor de implementat, care trebuia să fie bine documentată și întreținută și dezvoltată cu cele mai noi tehnologii posibile. După ce am studiat toate variantele posibile, serverul LCP a apărut ca o alegere firească. Îndeplinește cu succes toate nevoile partenerului nostru:

 

Interoperabilitate: o editură poate deveni furnizor de licență LCP și oricine poate dezvolta o aplicație de citire carți electronice conformă cu LCP.

Este o soluție neutră din punctul de vedere al furnizorului: editura este responsabilă de operarea acestui DRM și acesta este independentă de platforma de vânzare utilizată. Este ușor de integrat într-o soluție de publicare, cu ajutorul serverului DRM multiplatform open-source. De asemenea, este ușor de integrat într-o aplicație de citire carți electronice, cu ajutorul software-ului open-source dezvoltat de EDRLab

Fără cost pe tranzacție și rentabil: O taxă anuală asociată cu certificarea soluției este singurul cost pentru furnizorii de licențe.

Respectă GDPR: niciun terț nu poate accesa datele utilizatorului sau conținutul cărților electronice care nu este criptat.

 

Serverul LCP este scris în limbajul de programare Go și este compus din trei părți independente:

1) lcpencrypt - Un instrument de criptare pentru criptarea conținutului. Acest utilitar de linie de comandă poate fi inclus în orice proces. Acesta ia publicația neprotejată, generează un fișier criptat și notifică serverul de licență despre crearea fișierului criptat.

2) lcpserver - Un server de licență, care implementează Readium Licensed Content Protection 1.0 și are următoarele funcționalități:
a) generează o licență
b) generează o publicație protejată
c) actualizează drepturile asociate unei licențe
d) obține licențe specifice

3) lsdserver - Un server de stare a licenței, care implementează Readium License Status Document 1.0 și are următoarele funcționalități:
a) returnează starea licenței
b) procesează înregistrarea unui dispozitiv
c) creează un document de stare a licenței
d) listează toate dispozitivele pentru o licență specifică
e) revocă/anulează o licență

Deci, cu serverul Readium LCP, partenerii noștri pot:
1) Cripta catalogul fișierelor EPUB și pregăti pentru descărcare
2) Genera licențe LCP instantaneu și trimite utilizatorului final
3) Revoca o licență

Instalare:
Pentru cerințele prealabile aveți nevoie de Go 1.12 sau mai mare și trebuie să instalați o bază de date SQL. SQLite este suficient pentru majoritatea cazurilor, dar puteți instala și MySQL sau altele dacă există drivere furnizate de comunitate.

Contactează-ne pentru mai multe detalii

Ultimele

articole

Descoperă ultimele noastre tutoriale în materie de dezvoltare software și află mai multe despre noile lansări de proiect.
Citește blogul nostru