1

Implementarea Google Charts pentru vizualizarea datelor

Implementarea Google Charts  pentru vizualizarea datelor
28.01.2022

După ce OPTI a implementat platforma standardizată de plăți mobile pentru unul dintre partenerii noștri (vezi studiu de caz aici), a aparut nevoia unui nou instrument de raportare care să poată aduna toate informațiile din baza de date șia le reprezenta corect. Importanța acestei sarcini a fost crucială, deoarece echipa de manangement dorea să poată acționa în timp real, pe baza rapoartelor pe care OPTI le-a construit. Am decis că componenta grafica a rapoartelor nu este doar necesară, ci și extrem de importantă pentru luarea deciziilor rapideși am început să căutăm un instrument interactiv care să afișeze datele corect, să arate bine si să fie ușor de utilizat. După o examinare atentă, am decis că Google Charts este soluția corectă pentru partenerul nostru.

Google Charts este o bibliotecă de vizualizare a datelor bazată pe JavaScript, construită de Google, care este ușor de utilizat și are o mare varietate de opțiuni de personalizare. Oferă o selecție bogată de tipuri de vizualizare a datelor și redă diagramele folosind HTML5 și SVG. Cu câteva rânduri de cod, puteți construi o diagramă care să arate profesionist, fiind și adaptată pentru desktop și mobil. Diagramele pot fi construite folosind date statice sau provenind dintr-o bază de date.

Biblioteca vine cu multe tipuri de grafice diferite, de la cele mai comune până la cele mai avansate. Unele dintre tipurile care vin cu Google Charts sunt:

1) Diagrama cu coloane și bare - oferă o vizualizare de date în care fiecare categorie este reprezentată printr-un dreptunghi, înălțimea acesteia fiind proporțională cu valorile trasate.

2) Diagrama circulară - poate fi folosită pentru a afișa procente dintr-un întreg la un punct stabilit în timp.

3) Diagrama de dispersie - folosește puncte pentru a reprezenta valorile pentru două variabile numerice diferite. Această diagramă este folosită pentru a analiza relațiile dintre variabile.

4) Diagrama cu linii - este folosit pentru a urmări modificările unei variabile pe perioade de timp

5) Histogram Chart - este similar cu Bar Charts, dar tipul său grafică distribuția unei variabile numerice ca șir de bare, fiecare reprezentând o clasă

6) Diagrama geografică - arată o hartă a unei țări sau regiuni cu valorile pentru fiecare locație afișate în culori.

7) Diagrama calendarului - arată activitatea pe o anumită perioadă de timp, cum ar fi luni sau ani. Sunt folosite pentru a arăta cum variază cantitățile.

Ai nevoie de un dashboard pentru afacerea ta? Vezi studiul nostru de caz aici.

Ultimele

articole

Descoperă ultimele noastre tutoriale în materie de dezvoltare software și află mai multe despre noile lansări de proiect.
Citește blogul nostru