1

Implementarea Hubspot workflows pentru Email Marketing Automation

Implementarea Hubspot workflows pentru Email Marketing Automation
10.05.2022
Email Marketing Automation este vitală pentru orice business deoarece valorifică oportunitățile și menține publicul țintă permanent implicat.

Automatizarea e-mailului ajută la convertirea clienților potențiali în clienți, încurajează achizițiile suplimentare prin promoții direcționate și implică clienții în diferite activități legate de brand. Campaniile sunt executate automat și sunt personalizate în funcție de comportamentul sau atributele clienților pentru a îmbunătăți acuratețea și impactul. Acest lucru elimină sarcinile care necesită resurse intensive și le permite marketerilor să-și concentreze atenția asupra sarcinilor care nu pot fi automatizate.
Unul dintre instrumentele Hubspot care vă ajută să construiți email automation este zona de workflow. În Hubspot, un workflow este un set de acțiuni predeterminate bazate pe un trigger. Acesta este o regulă care se declanșează automat atunci când un client potențial intră într-un workflow și poate fi declanșată de tot felul de evenimente, cum ar fi atunci când un contact trimite un formular sau vizitează o pagină.

Cu Hubspot Marketing Automation vă puteți automatiza campaniile fără niciun cod. Doar selectați triggerele, condițiile și acțiunile și sunteți pregătiți.

Pași pentru automatizarea fluxurilor de lucru prin e-mail
1. Identificați grupul țintă/criteriile de înscriere: decideți cui îi veți trimite e-mailul. Puteți folosi diferite criterii pentru a începe o campanie pentru un public selectat. De exemplu, puteți utiliza etapa ciclului de viață ca declanșator principal și puteți trimite un e-mail personalizat atunci când un contact se transformă în client sau puteți selecta toate contactele inactive și le trimiteți un e-mail. De asemenea, puteți include și alte condiții, cum ar fi timpul de la ultima vizită a site-ului web sau achizițiile anterioare, pentru a ajuta la upselling sau cross-selling
2. Determinați obiectivul campaniei. Când un contact îndeplinește obiectivul, se va anula automat înscrierea din campania de e-mail și nu va mai primi e-mailuri, chiar dacă fluxul de lucru nu a fost finalizat. Scopul poate fi orice lucru cuantificabil, cum ar fi o achiziție, un formular sau o vizită pe site.
3. Testați-vă configurația: Hubspot oferă opțiunea de a vă testa workflow-urile fără a le activa. Pur și simplu selectați unul dintre contactele dvs. și veți putea vedea dacă vor fi înscriși și fluxurile prin care ar trece.
4. Faceți fluxul dvs. de lucru live și vedeți rezultatele: odată ce workflow-ul este pornit, rapoartele vor începe să fie populate cu date relevante. Puteți verifica în mod constant această zonă pentru a înțelege ce e-mailuri din campania dvs. funcționează mai bine și, de asemenea, pentru a identifica potențialele erori în proces.

Concluzii finale
Când email workflows sunt configurate corect, munca dvs. este pe jumătate terminată. Acum este timpul să urmăriți cum răspund oamenii la ele, astfel încât să puteți aplica optimizări suplimentare.
OPTI Systems are peste 15 ani de experiență în dezvoltarea software și este implementator Hubspot în România. Căutați modalități de a aduce mai multă valoare companiei dvs. prin implementarea email marketing automation? Luați legătura cu noi astăzi.

Ultimele

articole

Descoperă ultimele noastre tutoriale în materie de dezvoltare software și află mai multe despre noile lansări de proiect.
Citește blogul nostru