1

OPTI a realizat traininguri de securitate informatică pentru personalul Baroului București

OPTI a realizat traininguri de securitate informatică pentru personalul Baroului București
10.04.2023

În perioada februarie-martie 2023, compania OPTI Systems a realizat un program de instruire în domeniul securității informatice pentru personalul Baroului București, organizație profesională a avocaților din capitală. Trainingul s-a desfășurat pe parcursul a patru săptămâni, timp în care aproximativ patruzeci de participanți au abordat șase teme, structurate în patru module, după cum urmează:

  • Introducere în securitatea informatică

    În cadrul acestui modul, participanții au învățat despre modelul Confidentialitate-Integritate-Disponibilitate și importanța abordării duale (organizație-personal) pentru succes. Totodată, au fost discutate evoluția actuală a riscurilor și metodele de prevenire și combatere a acestora.

  • Securitatea în comunicarea pe email

    Acest modul a abordat spoofing și phishing, viruși, troieni, spambots, malware, spam, email bombs și confidentialitatea email, punând accent pe protejarea informațiilor în cadrul comunicării prin email.

  • Securitatea în navigarea pe Internet

    În cadrul acestui modul, au fost discutate aspecte legate de securitatea la nivel de server și cloud, proprietatea datelor și restaurarea lor, precum și riscurile asociate cu phishing, site-uri, căutări și social media. De asemenea, au fost abordate precauțiile necesare la nivel de browser, managementul parolelor și conturile personale.

    Internet browsing security
  • Securitatea în folosirea soluțiilor software proprii

    Aici, participanții au aprofundat cunoștințele legate de securitatea sistemelor de operare, suite office, email și mesagerie. Au fost analizate soluțiile software proprii ale Baroului, precum și cele ale partenerilor și software-urile terțe.

  • Securitatea informatică acasă

    Modulul a abordat precauțiile necesare la nivel de infrastructură și rețea, precauțiile la nivel de utilizator individual și la nivel de organizație, în vederea protejării datelor și informațiilor atunci când se lucrează remote sau de acasă.

  • Protecția datelor personale

    Ultimul modul a fost dedicat introducerii în GDPR, bazele legale, categoriile speciale de date și principiile de bază. Participanții au învățat despre drepturile titularilor datelor, deciziile automate, informare, acces, rectificare, ștergere și alte aspecte legate de protecția datelor personale. De asemenea, au fost discutate măsurile practice, notificările și sancțiunile în cazul încălcării acestor prevederi.

    Internet browsing security

Instruirea în securitatea informatică pentru organizații este esențială într-o lume în care tehnologia și cyber-riscurile evoluează într-un ritm rapid. O abordare eficientă în materie de securitate informatică trebuie să cuprindă o combinație între protecția tehnologică și responsabilizarea personalului implicat, cu accent pe înțelegerea și aplicarea corectă a practicilor de securitate.

Email communication security

OPTI Systems este partener al Baroului București în realizarea de software, ERP, web design si creare de aplicații mobile si se mândrește cu această colaborare.

Rezervă o întâlnire!

Ultimele

articole

Descoperă ultimele noastre tutoriale în materie de dezvoltare software și află mai multe despre noile lansări de proiect.
Citește blogul nostru