Clientul folosea mai multe rapoarte pentru analiza datelor din jocuri

●  Coloane diferite, dar similare

●  Rapoartele trebuie să fie legate manual

●  Graficele au fost generate manual

●  Filtrarea și gruparea s-au făcut în locuri separate

 

Era nevoie de un tablou de bord unificat

●  Utilizatorul ar trebui să selecteze filtre, grupări și variabile o singură dată

●  Un catalog de date ar extrage informații din rapoarte

●  Un motor vizual ar prezenta graficele pe ecran

●  Rapoartele subiacente ar trebui lăsate neschimbate

Rapoarte
Grafic
what's your challenge?

Interesat?

Contactează-ne

Provocare tehnică

Prima provocare a fost varietatea modurilor de stocare a datelor. Unele rapoarte au fost pre-agregate ca date structurate tabelare. De exemplu, numărul de vizite pe țară pe campanie, afiliat, browser, fiecare dimensiune cu coloana sa SQL. Alte rapoarte au fost agregate într-un format serializat, datele fiind salvate ca o variabilă JSON lungă. Alte rapoarte au fost obținute din magazinele de date noSQL.
A doua provocare a fost varietatea agregării datelor. Unele informații au fost stocate numai în funcție de țară, alte informații au fost stocate in functie de țară și de browser, alte informații au fost stocate in functie de evenimente individuale și toate variabilele erau disponibile: țară, browser, campanie afiliată etc.
A treia provocare a fost varietatea granularității de sincronizare. Unele date se calculau în fiecare minut, altele în fiecare oră și majoritatea informațiilor au fost agregate zilnic.

Interesat

Soluţie

Soluția a fost să se catalogheze toate datele disponibile în funcție de magazinul de date, granularitatea datei, grupările și fațetele disponibile , și posibila combinație de filtre pe care le acceptă.

  • Afișarea raportului citește catalogul de date și bifeaza sau debifează variabilele disponibile (dimensiunile) pe baza filtrelor sau grupărilor alese;

  • Datele sunt extrase din diversele magazine de date și agregate programatic înainte de a fi trimise la afișare;

  • Deoarece datele din surse de date separate sunt acum fuzionate și standardizate, acestea pot fi afișate atât ca tabel, cât și ca date grafice;

  • Limbajul de programare utilizat pentru catalogarea și gruparea datelor este PHP. Magazinele de date subiacente includ baze de date SQL, noSQL si magazine de date text-based (JSON). Afișarea raportului a fost realizată folosind biblioteci JS (ChartJS si DataTable)

Soluţie

Facilitățile dashboard-ului

Filtre de căutare

Toate datele disponibile pot fi filtrate după dată, țară, client, browser, promoție , afiliat etc. Puteți selecta una sau mai multe valori pentru fiecare filtru.

Gruparea și agregarea

Vedeți datele pe zi sau grupați rezultatele după orice combinație de filtre. Pentru a vedea datele pentru fiecare browser din fiecare țară sau pentru fiecare promoție afiliată în fiecare zi.

Compararea datei

Comparați performanța perioadei alese cu o perioadă cu aceeași lungime a zilei din trecut. Filtrele și gruparea se aplică în același mod perioadei de comparare cu cea curentă.

Afișare metrici

Alegeți valorile care trebuiesc afișate, de la una la sute de coloane. Am specificat pentru toate datele din rapoartele individuale, ce variabile sunt disponibile pentru fiecare filtru și grupare.

Generarea graficelor

Graficele sunt generate din toate valorile afișate, în diferite tipuri de diagrame (pie chart, histogramă etc.). Graficele au legende atașate astfel încât să indice unitățile de măsurare.

Tipuri de grafice și trendlines

Afișarea graficului permite inserarea și eliminarea automată a altor variabile și trendlines. Puteți schimba tipul de grafic din mers.

Afișare date brute

Pe lângă afișarea sub formă de diagramă, rezultatele sunt afișate si ca un tabel inteligent, care permite filtrarea rândurilor, dar și sortarea și exportul ca Excel. Datele din tabel și graficele se completează reciproc.

Generare rapidă

Pentru fiecare informație disponibilă, am inregistrat modul în care a fost pre-salvat sau memorat în cache în rapoartele inițiale. Timpii de încărcare sunt sub o secundă pentru întregul set de date.

Compatibilitate browsere

Tabloul de bord care accesează datele din rapoartele de peste 20 de ani este optimizat atât pentru afișajul desktop, cât și pentru cel mobil pentru cele mai populare browsere, făcându-l disponibil ori de câte ori aveți nevoie de el.

Ecrane

Criteriu de căutare

Criteriu de căutare

 

 

Rezultate - partea grafică

Partea grafică

 

 

Rezultate - tabel de date

Tabel de date
Ecrane

Tehnologii

folosite

50+
platforme
... plus orice altă
sursă de date
JavaScript
React
Python
Java
PHP
Node.js
MySQL
MongoDB

Ultimele

articole

Descoperă ultimele noastre tutoriale în materie de dezvoltare software și află mai multe despre noile lansări de proiect.
Citește blogul nostru