1

Romania implementeaza TVA de 5% pentru carti electronice

Romania implementeaza TVA de 5% pentru carti electronice
28.01.2022

În ultimii doi ani, din ce în ce mai mulți clienți achizitioneaza mai putine cărți în format clasic și se îndreaptă către cărți electronice. Acestea pot fi descărcate pe orice computer, tabletă, smartphone sau dispozitive de citit. Pot avea aceeași structură ca o carte cu pagini numerotate, imagini, cuprins. Acest format oferă multe beneficii și avantaje:

1) Cărțile electronice sunt foarte usor de cumpărat folosind internetul. Este foarte asemănător cu achiziționarea oricărui alt produs, dar aveți acces instantaneu la carte după confirmarea plății, astfel încât puteți începe să citiți imediat. Nu există cheltuieli de ambalare și transport.

2) Cărțile electronice ocupă mai puțin spațiu, așa că nu aveți nevoie de o biblioteca pentru a le depozita. Puteți stoca milioane de cărți electronice pe computer.

3) Cărțile electronice sunt portabile. Puteți transporta mii de cărți pe dispozitivul electronic ales de dvs. fără să vă faceți griji pentru spațiul pe care îl ocupă

4) Puteți căuta o anumită informație într-o carte electronică și puteți găsi rapid ceea ce căutați

5) Dacă doriți să citiți o carte electronică în mod tradițional, o puteți tipări

6) Fonturile din cărțile electronice pot fi redimensionate, făcându publicatia mai ușor de citit


Recent, România a implementat un TVA de 5% pentru cărțile electronice. Cota redusă de TVA care s-a aplicat până acum cărților tipărite se aplică și cărților electronice de la 1 ianuarie 2022, grație unei legi apărute anul trecut în Monitorul Oficial. Astfel, cota de 5% se aplică și cărților în format electronic, din prima zi a anului.


Potrivit paginii de facebook a lui Catalin Tenita, intr-o postare din 5 ianuarie 2022, Amazon a introdus deja reducerea TVA de la 19% la 5% pentru carti electronica și cărți audio vândute în România.


Ultimele

articole

Descoperă ultimele noastre tutoriale în materie de dezvoltare software și află mai multe despre noile lansări de proiect.
Citește blogul nostru