2

Cum să vă traduceți site-ul web construit în HubSpot CMS pentru mai multe țări sau regiuni

Cum să vă traduceți site-ul web construit în HubSpot CMS pentru mai multe țări sau regiuni
25.01.2023

Digitalizarea de astăzi ne determină să ne conectăm și să rămânem în contact cu alte persoane din diferite părți ale Pământului, indiferent de distanță. În zilele noastre este mult mai ușor să faceți schimb de informații sau să căutați ceea ce vă interesează. Cu o conexiune bună la internet și un dispozitiv bun, puteți vizita orice locație la care visați, puteți cumpăra ce produse vă plac sau puteți fi informat cu privire la schimbările din lume.

Atunci când accesați un site web, le cautați pe cele care pot afișa informațiile în limba dumneavoastră maternă sau într-o limbă pe care o puteți înțelege. Dacă această opțiune nu este disponibilă pentru site-ul pe care îl vizitați, interesul dumneavoastră va fi mai scăzut, veți închide pagina și nu o veți mai deschide niciodată.

În calitate de companie, atunci când ajungeți la nivelul de a deveni internațională, este esențial să aveți un site web capabil să fie disponibil în mai multe limbi. Astfel, puteți crește angajamentul clienților dumneavoastră și puteți atrage noi clienți. Cu cât este mai ușor ca site-ul dumneavoastră să fie accesibil, cu atât mai mulți clienți puteți avea. Desigur, depinde și de conținut, dar a avea o opțiune în mai multe limbi este mai benefică pentru compania dumneavoastră.

Avantajele site-ului web multilingv

Printre avantajele pe care vi le poate oferi această opțiune, ne putem gândi la următoarele:

  • O mai bună implicare a clienților.
    Ajungând la mai mulți potențiali clienți online și facilitând navigarea pe site-ul web, vă veți implica clienții și îi veți conecta la brandul dumneavoastră. Aceștia vor aprecia efortul dumneavoastră de a fi mai aproape de ei și de a le oferi un conținut personalizat.
  • Creșteți gradul de conștientizare a mărcii prin faptul că sunteți disponibil în mai multe limbi.
    Veți avea clienți din întreaga lume și veți deveni mai cunoscut prin intermediul word-to-mouth. Clienții dumneavoastră vor simți o legătură reală cu brandul dumneavoastră și îl vor promova celor mai apropiați prieteni ai lor. "Vorbindu-le" limba, le arătați că vă pasă de ei și că le puneți nevoile în centrul afacerii dumneavoastră.
  • Extinderea în motoarele de căutare.
    Unele țări au motorul lor de căutare personalizat, iar site-ul dumneavoastră va fi mai ușor de găsit dacă aveți un site multilingv (bineînțeles, tradus în limba lor).
  • SEO îmbunătățit pentru fiecare țară sau regiune pentru care v-ați setat site-ul web.
    Un site web în mai multe limbi vă ajută să vă îmbunătățiți SEO pentru fiecare regiune sau țară. Dacă obiectivul dumneavoastră este să fiți vizibil pentru mai mulți clienți, trebuie să vă adaptați paginile site-ului dvs. la conținutul local.
  • Evitați să fiți semnalizat pentru conținut duplicat.
    În acest fel, veți permite Google sau altor motoare de căutare să identifice versiuni diferite ale paginilor site-ului dumneavoastră web. Puteți adăuga etichete hreflang și vă puteți gestiona paginile web în diferite limbi cu ajutorul HubSpot.

Ce sunt etichetele hreflang?

Etichetele hreflang sunt un instrument util care vă ajută să gestionați ce pagină și ce traducere a acesteia ar trebui să fie prezentate, în ce țară sau regiune. Dacă aveți un site web în diferite limbi, atunci când utilizați un motor de căutare, trebuie să vă asigurați că rezultatele afișate sunt cele corecte pentru țara în care are loc căutarea.

Dacă trebuie să setați acest lucru, este posibil ca motoarele de căutare să aleagă să afișeze paginile cu cel mai bun SEO, indiferent de țară sau regiune. Prin urmare, este posibil ca site-ul dumneavoastră să nu se regăsească printre primele rezultate afișate în urma unei căutări.

Traduceți paginile site-ului dumneavoastră web

Atunci când deschideți o afacere, în general, începeți cu un site web local în limba maternă a țării în care este deschis. După ce deveniți internațional, identificați necesitatea de a traduce conținutul site-ului dumneavoastră web în mai multe limbi. În acest fel, veți profita pe deplin de toate avantajele pe care le aduce extinderea în afara granițelor țării.

Folosind platforma HubSpot și instrumentele sale, puteți adăuga un modul de comutare a limbii în șablonul paginii, permițând vizitatorilor dumneavoastră să își selecteze limba preferată.

Vă rugăm să rețineți că nu există o opțiune disponibilă de traducere automată a paginii. Trebuie să traduceți conținutul și să îl încărcați pentru fiecare pagină în limba pe care o selectați pentru site-ul dumneavoastră web.

Pentru a crea o variantă multilingvă a unei pagini, vă invităm să urmați pașii următori:

  1. Navigați la conținutul dumneavoastră
    • În contul dumneavoastră HubSpot, accesați Marketing → Website → Website Pages.
    • În contul dumneavoastră HubSpot, navigați la Marketing → Landing Pages.
    Traduceți paginile site-ului dumneavoastră web
  2. Selectați o pagină, faceți clic pe meniul derulant More (Mai multe) și selectați Create multi-language variation (Creați o variantă multilingvă).
  3. În caseta de dialog afișată, faceți clic pe meniul derulant Variation language și selectați limba dorită.
  4. Faceți clic pe Create (Creare).
    După aceasta, veți fi creat o clonă a paginii dumneavoastră existente în limba selectată.
  5. În editorul de conținut, puteți crea acum conținutul paginii în limba selectată. Pentru a trece de la o limbă la alta, faceți clic pe meniul derulant (Limbă) din partea de sus a paginii și selectați o opțiune.
  6. Traduceți paginile site-ului dumneavoastră web
  7. Mergeți la fila Settings (Setări).
  8. Faceți clic pe pagina Page language (Limba paginii) și selectați limba dorită. Acest lucru va actualiza automat slug-ul de limbă din câmpul Language (Limba) din URL-ul paginii.
  9. Traduceți paginile site-ului dumneavoastră web

Modul de comutare a limbii

Atunci când aveți un site web cu mai multe limbi, este esențial să adăugați un comutator de limbă pentru ca vizitatorii dumneavoastră să schimbe versiunea de traducere a unei pagini. Acest modul este disponibil numai dacă o pagină are publicate diferite versiuni traduse.

Trebuie să urmați pașii următori pentru a adăuga un comutator de limbă:

  • Navigați la conținutul dumneavoastră:
    • În contul dumneavoastră HubSpot, accesați Marketing → Website → Website Pages.
    • În contul dumneavoastră HubSpot, navigați la Marketing → Landing Pages (Pagini de destinație).
    Modul de comutare a limbii
  • Selectați o pagină și faceți clic pe opțiunea Edit (Editare).
  • În editorul barei laterale, puteți vedea o bară de căutare în subfila Add (Adăugare). Tastați language switcher (comutator de limbă).
  • Modul de comutare a limbii
  • Selectați cu mouse-ul modulul Language Switcher și trageți-l pe pagină. De obicei, acest modul este poziționat în antetul paginii. Dar îl puteți plasa unde doriți.
  • Modul de comutare a limbii
  • În editorul barei laterale, faceți clic pe meniul derulant Display mode (Mod de afișare) de sub fila Content (Conținut). Acest lucru vă va ajuta să selectați o opțiune pentru modul în care limbile selectate vor fi afișate pe comutatorul de limbă:
    • Localizat: numele fiecărei limbi va apărea în limba respectivă. Această opțiune vă va oferi posibilitatea ca, dacă vizualizați versiunea în limba engleză a unei pagini cu traducere în limba germană, să vedeți English și Deutsche ca nume de limbă în comutatorul de limbă.
    • Pagelang: numele fiecărei limbi va apărea în limba paginii curente. Această opțiune va oferi posibilitatea ca, dacă vizualizați versiunea în limba engleză a unei pagini cu traducere în limba germană, să vedeți English și German ca nume de limbă în comutatorul de limbă.
    • Hibrid: numele fiecărei limbi va apărea în limba paginii curente și în limba respectivă. Această opțiune va oferi posibilitatea ca, în cazul în care vizualizați versiunea în limba engleză a unei pagini cu traducere în limba franceză, să vedeți în comutatorul de limbi numele limbilor engleză și germană (Deutsche).
  • În editorul de bare laterale, aveți, de asemenea, subfila Styles (Stiluri), care vă permite să selectați mai multe opțiuni de design pentru modulul de comutare a limbii. Puteți alege:
    • Vizibilitate
    • Aliniere și spațiere
    • Tipografie
    • Fundalul
    • Margine
  • Modul de comutare a limbii
  • După aceea, faceți clic pe Publish (Publicare) sau Update (Actualizare) în partea dreaptă sus pentru a face ca modificările să fie active.

De asemenea, se recomandă să solicitați sprijin din partea dezvoltatorilor de site-uri web pentru a vă asigura că site-ul dumneavoastră este pregătit pentru mai multe limbi. Este posibil să fie nevoie de anumiți pași suplimentari care trebuie să fie făcuți de specialiști pentru a vă asigura că oferiți clienților dumneavoastră o experiență impecabilă.

Rezervă o întâlnire!

Ultimele

articole

Descoperă ultimele noastre tutoriale în materie de dezvoltare software și află mai multe despre noile lansări de proiect.
Citește blogul nostru