2

Ce sunt sistemele de management al învățării. Cazul pentru Moodle.

Ce sunt sistemele de management al învățării. Cazul pentru Moodle.
22.12.2021

Ce sunt sistemele de management al învățării? Motive pentru a utiliza Moodle.

Definiție :

Un sistem de management al învățării (LMS) este o platformă pentru învățarea digitală. Cu un LMS puteți crea o singură platformă de cursuri online și materiale de instruire și puteți gestiona cursuri, educatori și studenți. Sistemul automatizează munca plictisitoare și repetitivă, cum ar fi notarea, statisticile, analizele sau rapoartele. Cu alte cuvinte, un LMS este ca o universitate online în care poți să-ți creezi propriile cursuri, să oferi studenților acces la conținut specific și să ajuți la evaluarea rezultatelor acestora.

Ce este Moodle?

Moodle înseamnă Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment (Mediu modular de învățare dinamic orientat pe obiecte) și este un software gratuit pentru e-learning, care îi ajută pe educatori să creeze cursuri și să faciliteze comunicarea cu studenții.

Beneficiile utilizării Moodle pentru educatori:

1) Partajarea materialelor de curs – Fișierele și linkurile către diverse site-uri web și resurse pot fi partajate cu studenții. De asemenea, educatorii pot crea rapid conținut de învățare, indiferent dacă este vorba de imagini, audio, video sau text.

2) Gestionarea accesului – Elevii pot fi împărțiți în grupuri și li se poate da acces la materiale de învățare specifice. Se poate specifica și momentul în care un anumit conținut devine disponibil pentru cursanți.

3) Actualizarea conținutului cursului – Profesorii pot actualiza și posta conținut nou al cursului pentru ca cursanții să îl acceseze instantaneu de oriunde

4) Evaluări automate – Educatorii pot crea rapid un test, iar Moodle poate marca automat și poate oferi feedback elevilor

5) Gestionarea lucrărilor trimise – Studenții pot trimite teme și pot primi feedback și note de la tutore.

6) Monitorizarea progresului – Moodle stochează notele fiecărui elev pentru orice activitate care este evaluată.

Beneficiile utilizării Moodle pentru studenți:

1) Comunicarea cu colegii – Studenții pot folosi forumurile de curs și pot discuta diferite subiecte, pot împărtăși gânduri și pot oferi feedback. Moodle vine, de asemenea, echipat cu un modul de chat în care vorbitorii se pot angaja în discuții live din diferite locații în același timp.

2) Tabloul de bord – Cursanții își pot personaliza pagina de pornire pentru a accesa mai rapid informații specifice, în funcție de propriile nevoi

3) Testare –Oferire de feedback studenților.

4) Accesarea materialelor de curs – Cursanții pot accesa resursele de învățare oricând doresc, din orice loc din lume. Site-ul este construit pentru a fi responsive și există, de asemenea, o aplicație mobilă pentru a facilita accesul prin intermediul smartphone-ului sau al altui dispozitiv mobil.

5) Gamificare – Insignele Moodle sunt recompense pentru diferite realizări. Studenții pot răspunde provocării și câștiga toate insignele disponibile într-un curs.

6) Varietate de conținut – Învățarea cu Moodle poate fi distractivă. Moodle acceptă diferite tipuri de conținut pentru a sprijini studenții în călătoria lor de învățare.

Pentru a vedea cum OPTI vă poate ajuta să implementați o soluție de e-learning, vedeți prezentarea noastră Educație și publicare

Pentru a vedea cum OPTI vă poate ajuta să implementați soluția dumneavoastră e-learning, aflați mai multe despre Educație & Publishing presentation

Ultimele

articole

Descoperă ultimele noastre tutoriale în materie de dezvoltare software și află mai multe despre noile lansări de proiect.
Citește blogul nostru