2

Transformă-ți afacerea folosind sistemul de chatbots Hubspot

Transformă-ți afacerea folosind sistemul de chatbots Hubspot
31.05.2022
În ultimii ani, chatboții au devenit unul dintre cele mai importante si populare canale pentru rezolvarea problemelor clienților. Aceștia pot primi rapid un răspuns la cerințele lor fără a se angaja în comunicare cu o persoană reală. Acest lucru reduce volumul de muncă al echipelor de relații cu clienții ale companiei.
Hubspot are un chat builder complex care vă ajută compania să automatizeze conversațiile live cu ajutorul chat-ului. Puteți crea fără probleme un bot pentru a intra în contact cu vizitatorii site-ului dvs. Acesta va apărea ca un widget de chat pe pagină.

Care sunt primii pași în implementarea unui chatbot Hubspot? Să detaliem procesul de implementare al acestuia și ce șabloane puteți folosi pentru a începe cât mai rapid.

Pași în configurarea unui chatbot în Hubspot
După cum mulți dintre noi știm, Hubspot este o platformă foarte intuitivă și ușor de utilizat. Cu toate acestea, când vine vorba de chatboti, există câteva setări inițiale de executat înainte de a construi scenariile și de a lansa bot-ul pe site.
  • Conectați un canal de chat la căsuța de e-mail pentru conversații din meniul Setări, navigați la Inbox > Inbox și selectați inbox-ul la care doriți să vă conectați canalul. Faceți clic pe Conectați un canal și apoi selectați Chat. De aici puteți personaliza culoarea widget-ului, numele sau avatarul care apare în partea de sus a widget-ului și mesajul de bun venit care va apărea atunci când un utilizator începe prima dată un chat. Nu vă faceți griji dacă aceste detalii nu sunt setările finale, veți putea face modificări similare atunci când configurați fiecare chat.
  • Selectarea chatbot-ului. Puteți construi un bot de la zero sau puteți utiliza unul dintre cele 6 șabloane diferite. În plus, vă puteți personaliza acțiunile botului adăugând mai multe ramuri if/then pentru a stabili workflow-ul conversației.

Șabloane de chatbot în Hubspot:
  • Concierge Bot: Puteți utiliza acest bot atunci când doriți să direcționați vizitatorii către o anumită echipă, în funcție de problema lor. Pe baza răspunsului, puteți căuta în baza de cunoștințe sau puteți rezerva o întâlnire cu o echipă.
  • Calify Leads Bot: Acest șablon este folosit atunci când doriți informații despre oaspete și motivul vizitei acestuia.
  • Tickets Bot: Acest bot adună informații despre solicitarea de asistență a utilizatorului și creează un tichet pentru a urmări problema
  • Baza de cunoștințe și botul de asistență: puteți partaja articole bazate pe cunoștințe cu invitații. Dacă totuși au nevoie de ajutor, le puteți oferi opțiunea de a contacta o echipă sau de a trimite un tichet.
  • Meetings Bot: Folosiți acest bot pentru a partaja un link de întâlnire unui vizitator, astfel încât acesta să poată rezerva o oră cu echipa
  • Bot offline: dacă organizația dvs. oferă asistență în anumite ore, puteți colecta e-mailul vizitatorului atunci când echipa este offline. De asemenea, puteți afișa acest widget numai atunci cand echipa dvs. este offline
De asemenea, puteți trimite un sondaj privind satisfacția clienților din widgetul de chat. Acest lucru este foarte important pentru îmbunătățirea performanței generale a chatbot-ului. Când conversația cu chatbot-ul se încheie, va apărea sondajul. Pe măsură ce formularul este completat, răspunsurile la sondaj vor apărea pe pagina cu detaliile sondajului, permițând companiilor să învețe mai multe despre experiența utilizatorului.

Concluzii finale
Procesul pentru construcția unui chatbot folosind Hubspot este simplu, mai ales atunci când utilizați deja Hubspot ca CRM sau pentru operațiuni de marketing și vânzări. Este foarte ușor de configurat și este un instrument excelent pentru a îmbunătăți experiența clienților dumneavoastră și pentru a oferi o platformă excelentă de marketing și comunicare. Dacă doriți să implementați chatbot-uri pentru afacerea dvs, OPTI vă poate ajuta să implementați instrumentele potrivite într-un mod rentabil. Luați legătura cu noi astăzi!

Ultimele

articole

Descoperă ultimele noastre tutoriale în materie de dezvoltare software și află mai multe despre noile lansări de proiect.
Citește blogul nostru